Hedendaags sprookje
Ik mocht namens Hebban het boek De heks van Near van V.E. Schwab recenseren.
De heks van Near is het debuutalbum van V.E. Schwab
Een hedendaags sprookje waarin kinderen op mysterieuze wijze verdwijnen.
Lexi woont met haar zusje en moeder in het dorp Near. Ze is een stoere meid, die zich durft uit te spreken. Op een dag komt een sinds hele lange tijd een vreemdeling in het dorp. Gelijkertijd verdwijnen er ’s nachts kinderen spoorloos uit hun bed.
Lexi gaat samen met deze vreemdeling op onderzoek uit om de vermiste kinderen terug te vinden. Echter de dorpsgenoten verdenken de vreemdeling ervan verantwoordelijk hiervoor te zijn.
Naast de dorpsgenoten, de vreemdeling en Lexi maken we ook kennis met een aantal heksen en de wind en heide.
Na het verhaal is er ook nog een bonusverhaal, die voor mij echt onmisbaar was.
Ik heb het boek 4 sterren gegeven, omdat voor mij het verhalen over de vreemdeling, de heksen en de wind nog meer diepte had mogen hebben.
De heks van Near is het debuutalbum van V.E. Schwab
Een hedendaags sprookje waarin kinderen op mysterieuze wijze verdwijnen.
Na het verhaal is er ook nog een bonusverhaal, die voor mij echt onmisbaar was.