Gaan (of blijven?)
Ik mocht namens De Club van Echte Lezers het boek Gaan van Roxana Robinson recenseren.
Ik had nog nooit een boek van deze auteur gelezen. Als ik het boek in een winkel had zien liggen, was ik er aan voorbij gelopen. Gelukkig heb ik nu kennis mogen maken en zoals ze zo vaak zeggen, beoordeel een boek niet op de cover.
Warren en Sarah zijn jeugdliefdes, die elkaar voor het eerst weer na 40 jaar tegenkomen. Sarah is een gescheiden vrouw. Warren is getrouwd, maar bevind zich in een ongelukkig huwelijk. De vonk slaat weer over.
We worden meegenomen in het liefdesverhaal van Warren en Sarah, de keuzes die ze in het verleden hebben gemaakt en de gevolgen daarvan, de keuzes die moeten maken nu ze elkaar hervonden hebben. Daarnaast worden we ook meegenomen in de familedrama’s.
Voor mij was het heel herkenbaar omdat ik zelf ben getrouwd met mijn jeugdliefde. We hadden elkaar 14 jaar niet gezien. Ik heb het niet droog kunnen houden.