Emma Anna, altijd een goed idee
Plots verscheen er een Instagram post van @emma.anna_author over een blog bommetje . Omdat een boek van Emma Anna wel altijd een goed idee is, meldde ik mij aan. En zo mocht ik “Omdat ik altijd al de jouwe was”. Een boek met wat trigger warnings en een vleugje taboe. Want tussen de hoofdpersonages is er een leeftijdsverschil. Maar ook gaat dit boek over leren uit het verleden, samen omgaan met die trauma’s en gevoelens. Om dan samen te groeien als mens. Verschillende thema’s komen aanbod zoals rouw, intense vriendschap, intimiteit en het vinden van een warme thuis.
We leren in het boek de jonge Marly kennen die met een bang hartje naar een gynaecoloogpraktijk stapt en tot overmaat van ramp blijkt die arts wel een man te zijn zeker. Wanneer de dokter, Robin, haar ziet doet ze hem op iemand denken maar pas later weet hij terug wie zij is. Maar Marly weet niet dat Robin en zij een verleden delen. Robin wil als een echte Robin Hood dan ook Marly helpen en er zorg voor dragen. Maar verteld haar wel zijn geheim niet. Komt dit wel goed? Intussen groeien de gevoelens tussen hen beide en wordt hun vriendschap iets meer.
Het boek is een taboe omwille van het grote leeftijdsverschil en soms merk je dit aan hoe Robin zorgt draagt voor Marly. Het is soms erg vaderlijk maar je merkt snel Robin gewoon iemand is die graag zorg draagt voor zijn partner. Beide hebben hun bagage en het is mooi te lezen dat ze samen op pad gaan om te leren omgaan met deze gevoelens en gedachten die de bagage met zich meebrengt. Het is weer een typisch Emma Anna boek: vlot lezend en moeilijk weg te leggen. En deze keer tijdens het lezen speelde de Spotify playlist op de achtergrond. Genieten in de laatste dagen van het jaar.