De Hongerspelen
Dit boek las ik jaren geleden al eens en nu het als prachtige editie (de volledige serie overigens) werd uitgegeven door uitgeverij van Goor, stond ik vooraan in de pre-order rij.
Destijds maakte dit boek al veel indruk en nu ik het opnieuw lees, in het daglicht van de wereld die in politiek en maatschappelijk opzicht brand lijkt te staan, nog veel meer!
Wat een prachtige parallellen weet de auteur erin te verwerken.
De karakters zijn eveneens heel goed gekozen. Je gaat van ze houden, ze kruipen onder je huid en je leeft met ze mee. Daarmee wist de schrijfster opnieuw mijn emoties te raken en dat gebeurt niet heel vaak. Daarom geef ik dit boek vol overtuiging 5 schitterende sterren.
Wat een prachtige parallellen weet de auteur erin te verwerken.