Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Het ging te ver

sven (JustBooks) 09 februari 2024
Terence B Foss is de auteursnaam die Terence Geurts gebruikt om in het Engels te schrijven.
Zijn nieuwste Engelstalige boek kreeg de naam Moribund and Peristaltic Desire. Het boek bestaat eigenlijk uit twee verhalen. Een novelle Moribund en een kortverhaal Peristaltic Desire.
Persitaltic Desire gaat over Mark die een obsessie heeft die heel zijn leven domineert. En eindelijk ziet hij kans zijn fantasie uit te voeren. Een jongeman moet hem daarbij helpen.
Om dit verhaal te lezen moet je zeker beschikken over een ijzersterke maag. Het is een wansmakelijk verhaal geworden waar veel lezers op zullen afhaken. Zelfs voor mij ging het iets te ver. Maar toch slaagt Terence erin om een verhaal neer te zetten waar een obsessie echt wel de toon aangeeft van het verhaal.
Moribund daarentegen is beter te verteren. In dit verhaal is er een jonge man die op het huis van zijn zus let. Wandelen met Tex de hond of de kippen eten geven of de planten wateren. Alles om over een erge gebeurtenis heen te raken. Als hij tijdens het wandelen een jonge kerel tegen het lijf loopt lijkt de hemel op te klaren. Maar is alles wel zo als het lijkt?
Moribund is in het Nederlands stervende. Maar die titel draagt het verhaal niet voldoende. Zoals vermeld is dit verhaal beter te verteren. Het gaat er op sommige momenten redelijk hardhandig aan toe en seksueel geweld wordt niet geschuwd. Maar het is omschreven zodat het bijdraagt aan het verhaal.
De personages zijn genoeg omschreven qua karakter zodat ze de novelle op de schouders kunnen nemen. Een echte band met de personages ontbrak maar het verhaal leest toch wel vlot.
Het einde is wat bizar want de manier waarop het stopt is echt onverwacht. Je mist de nodige info om het allemaal te kunnen plaatsen. Maar mogelijks schrijft de auteur nog een voor –of na verhaal op dit boekje.
Conclusie
Waar Moribund echt wel potentieel heeft trekt Peristaltic Desire het niveau van dit boek naar beneden. Er zullen misschien wel ergens fans zijn van dit soort verhalen maar voor mij ging het net te ver.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van sven (JustBooks)

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?