Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Nederlandstalige thriller die vlot leest.

sven (JustBooks) 19 februari 2024
Chris Bossers is al sinds 1976 verbonden, als advocaat, aan de balie van Antwerpen. Naast zijn advocatuur debuteerde hij met scenario’s voor film en tv maar schreef ook reeds een zestal misdaadromans. Verhalen die gebaseerd zijn op waargebeurde feiten maar met fictieve personen.
Zijn laatste en zesde boek kreeg de titel Ockhams Scheermes.
Het verhaal
Alex is een huurmoordenaar die zeer goed is in zijn job. Hij werkt in Antwerpen zijn contracten af en zaait blinde terreur. Voor Alex is het niet altijd gemakkelijk want hij worstelt met zijn geestelijke toestand na een gebeurtenis in zijn legertijd. Aan de andere kant wordt hij achternagezeten door de corrupte commissaris Vercammen. Vercammen moet in alle info proberen uit te dokteren dat Alex de serie moordenaar is en wie misschien het volgende slachtoffer zal worden.
Mijn gedacht
Bossers schrijft voor mij met een vlotte pen. Het verhaal vloeit en bevat genoeg info om het interessant te houden. Soms is het wat zoeken naar de verbanden tussen bepaalde gebeurtenissen maar dit helpt mee om de aandacht vast te houden van de lezer.
De personages zijn wel goed omschreven. Al van bij de start van het verhaal krijg je al info over Alex waardoor ik er een instant band mee kreeg. Maar de andere zijn ook allemaal goed uitgewerkt. Elk hebben ze hun trekjes of manier van doen die het leuk maakt te lezen.
Hier en daar zit er wat humor verwerkt in het boek maar wat soms hapert, is dat onze huurmoordenaar naar de achtergrond verdwijnt totdat hij terug nodig is om het verhaal een richting te geven.
Na een tijd is er een personage Iskander die opduikt en het verhaal nu en dan wat opstookt.
Het slot
Het slot van het boek bevat nog genoeg interessante zaken om de aandacht vast te houden tot aan het einde. Dat einde bevat her en der nog een twist maar niets dat een goeie lezer al doorzien had.
Conclusie
Niet de beste thriller die ik al gelezen heb maar zeker wel een goed verhaal. Dit boek leest vlot en houd de aandacht vast tot op het einde. Een inspecteur die het leuk maakt om over te lezen en een huurmoordenaar waar je begrip voor hebt als het over zijn werk gaat. Het maakt me wel nieuwsgierig naar de andere verhalen over Vercammen.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van sven (JustBooks)

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?