Een rasechte Feist

sven (JustBooks) 02 september 2025
De boeken van Raymond e Feist behoren tot mijn favorieten in het fantasie genre. Gelezen, herlezen en nogmaals lezen. Maar deze keer las ik er eentje voor de eerste keer. Robbie en de kruiper.

Een korter verhaal dat zich net na de Krondor reeks afspeelt.

Krondor wordt geteisterd door een misdadige organisatie geleid door de kruiper. Jonker Robert vermoed dat de stad Durbin het centrum vormt van waaruit de misdaden geregeerd worden. Samen met William en Jazhara trekt hij naar Kesh om af te rekenen met de kruiper, maar dat blijkt moeilijker dan gedacht. En vooral gevaarlijker.

Mijn gedacht

Een rasechte Feist. Goeie weergave van de omgeving, goed omschreven personages en de magie is aanwezig zonder overwelmend te zijn.
Robbie de hand is één van mijn lievelingspersonages en dus ben ik zeer blij dat hij de hoofdrol mag spelen in dit boek.
De boeken van Feist lezen zeer vlot en dat is hier zeker terug zo. De spanning zit duidelijk in het verhaal vanaf de eerste pagina en blijft gestaag groeien tot het einde van het verhaal.

Het slot lost alle vragen op en sluit de lijnen in dit boek grotendeels af.

Conclusie

De conclusie is dat ik terug een volbloed Feist gelezen heb met een lievelingspersonage in de hoofdrol. Goed geschreven, spannend en minder politiek aanwezig dan wat we gewoon zijn in zijn verhalen.

Deze blog is kort maar ik blijf fan van deze auteur.

Meer recensies van sven (JustBooks)