Advertentie

Becoming werd geschreven door Michelle Obama . De first lady en rechterhand van Barack Obama.

We volgen Michelle vanaf het opgroeien tot aan het afscheid van het witte huis na twee ambtstermijnen als de First lady van Amerika.

We worden meegenomen naar haar kindertijd ,naar het kleine appartementje waar ze samen met haar broer en ouders verbleef . Waar ze onder dat appartementje pianoles kreeg. We blijven haar volgen doorheen haar leven naar tiener , jongvolwassene en tot vrouw van de machtigste man van Amerika.

Niets word verbloemd maar verteld hoe het echt gebeurt. Hoe het doorzettingsvermogen van grote betekenis is als je ergens wilt komen in het leven. Hoe je je door niets mag laten afschrikken om te komen waar je zelf je doel geplaatst hebt. Haar karakter word minutieus omschreven , haar leven uit de doeken gedaan. Ze beschrijft haar metgezel Barack hoe hij werkelijk in elkaar steekt. Zijn manier van leven, zijn omgaan met alles wat er gebeurt rond hen. Hun gezin , en dan vooral de eenzame periodes die Michelle soms teveel werden . Ze worden niet achter gehouden want ze waren er wel.

Alsook krijgen we een inzicht hoe het leven er aan toe gaat achter die dikke , kogelvrije ramen van het witte huis. Die zelfde ramen die niet open mogen om de frisse lucht binnen te laten. The secret service, hun werking en hoe ze zich aanpassen aan een president met twee jonge kinderen. De strijd om een stuk gazon te laten omspitten tot een moestuin.

De gevaren van het presidentschap en de politieke spelletjes konden niet anders dan ook een plaatsje te krijgen in dit boek.
Sommige passages of zelfs hele hoofdstukken komen saai over en dit zorgt ervoor dat het toch soms een gevecht is om het boek verder te lezen. Alhoewel het toch veel info bevat over een leven achter de gevels van the white house

Conclusie
Een biografie ,die soms saai overkomt, die een inzicht verschaft in het leven van een jongedame die anderen altijd voorop plaatst en hiervoor heeft moeten knokken omdat ze de juiste huidskleur niet had. Een vrouw die een groot hart heeft voor kinderen. Een vrouw die ons een inzicht verschaft in haar leven voor het presidentschap , tijdens 2 ambtstermijnen en de start van een leven na het presidentschap.

Reacties op: Saai maar toch interessant

138
Becoming - Michelle Obama
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker