Dit wil je absoluut een tweede keer lezen

Sylviavbh 01 mei 2025
Van de leesclub met Ilona mocht ik dit mooie dikke boek lezen van uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Een boek waar meningen verdeeld over waren, dus een leuke energie voor goeie gesprekken.

Hoe 1 gebeurtenis in het verleden de levens van vele mensen bepaalt en beïnvloed is heel bijzonder neergezet in dit boek.

Als 13 jarige jongen red Patch een meisje uit de greep van haar aanvaller maar wordt daarbij zelf zwaar gewond en ontvoerd. In een donkere ruimte voelt hij de hand en hoort een stem van een meisje, Grace. Ze helpt hem door deze lange en zware periode heen met verhalen en vertelt beeldend over plaatsen waar ze geweest is.

Nadat hij uiteindelijk ontsnapt is met de hulp van zijn vriendin Saint, is niets meer hetzelfde en zal hij blijven zoeken naar Grace. Heeft ze wel bestaan of was het een illusie die hem in leven heeft gehouden ? Hij bezoekt de ouders van alle vermiste meisjes en schildert ze. Tevens schildert hij het huis wat Grace heeft beschreven. Mensen komen van ver om zijn schilderijen te bekijken en kopen, zo hoopt hij dat er mensen zijn die Grace herkennen en hem op het juiste spoor kunnen zetten om haar te vinden.

Het verhaal is prachtig uitgepuzzeld, aan het einde van het boek snap je alle kleine details die genoemd worden en alle puzzelstukjes vallen in elkaar. Ik denk als ik het boek nog een keer lees dat het nog steeds een indrukwekkend verhaal is maar dat je het beter in elkaar vindt passen.

Meer recensies van Sylviavbh