Romantiek en familieperikelen, een echte Steel
Voor de leesclub mocht ik De Weddingplanner van Danielle Steel lezen. Het was lang geleden dat ik iets van Steel had gelezen en ik wist uit het verleden dat het altijd prettig lezen was. Boeken om mee op vakantie te nemen of even tussendoor te lezen als je zware verhalen hebt gelezen. Dit boek stelde me dan ook niet teleur, het was heerlijk lezen en ik had het (helaas) in een weekend uitgelezen.
Faith is 42 jaar, de helft van een tweeling, als beroep is ze weddingplanner en heeft een druk en gestructureerd leven. Ze vindt haar werk geweldig en ze zorgt ervoor dat elk bruidspaar een droombruiloft krijgt. Bijzonder is dat ze zelf absoluut niet wil trouwen, tenminste dat zegt ze, maar als ze de ware tegenkomt, wat dan?
Haar zus Hope is een chaoot in tegenstelling tot Faith, gelukkig getrouwd met Angus en heeft haar modellencarriere aan de kant gezet voor een rustig leven met haar man en kinderen.
Hun 67-jarige moeder Marianne is meerdere keren getrouwd geweest en als ze de 10 jaar oudere Jean Pierre tegenkomt en zegt te willen trouwen vinden de tweelingzussen dat maar niets, misschien is hij wel op haar geld uit of leeft hij niet zo lang meer door zijn hartproblemen, is dat wel een goed idee om dit zo snel te beslissen?
Momenteel staan er grote bruiloften op stapel van totaal verschillende personen die ze mag gaan begeleiden en elke bruiloft heeft zijn eigen verhaal en problemen die soms zeer vermakelijk zijn maar soms ontroerend of met flinke ruzies of mishandeling gepaard gaan.
Het verhaal is zeer beeldend geschreven zodat je het helemaal voor je ziet en gelijk zin krijgt om een eventuele verfilming te gaan kijken. Details zoals de bloemen, locaties en jurken worden uitgebreid beschreven. Het is een mooi verhaal met toch wat diepgang en ook ontroering en ook diverse maatschappelijke thema's worden aangehaald.
Het boek ziet er ook prachtig uit met een romantische uitstraling en goud gedrukte letters, je kunt het makkelijk wegleggen en het verhaal later zonder problemen weer oppakken en verder lezen. Een absolute aanrader voor iedereen.