Geluk met een slokje whisky

TanjaT 13 september 2025
Milou heeft een huisje in Schotland geërfd van haar oom Teun. Maar eigenlijk weet ze niets van hem, alleen dat hij de broer is van haar (al overleden) vader en dat ze ruzie hadden.
Het moment komt wel goed uit, ze woont weer bij haar moeder door een vervelende man en heeft tijd nodig om weer tot rust te komen.
Eenmaal het huis gevonden, wil ze het opknappen en dan verkopen. Maar ja, misschien is het toch ook mogelijk om het als vakantiehuis te gebruiken en voor de rest te verhuren (aldus haar beste vriendin Sofie).
Milou maakt al snel vrienden in te dorp en wordt omgedoopt naar Milly, Milou is te moeilijk voor ze. Er ontstaan een mooie vriendschap met Ella. Er zijn maar weinig jonge mensen in het dorp en wat is er toch met Colin? Dan is hij nors, dan vriendelijk en dan stoot hij Milly weer af.
En hoe kan ze toch meer te weten komen over haar oom en waarom hij geen contact meer had met haar familie? En whisky….. dat hoort ook bij Schotland, maar wat als je het nog nooit gedronken hebt?
Je kan het allemaal lezen in Geluk met een slokje whisky

Dit is het derde verhaal van Simoné Steenkamp, het tweede dat ik gelezen heb.
Een verhaal over een jonge vrouw, die zoekt naar haar geluk. Het geluk zit in kleine dingen, maar is wel bijna het belangrijkste in je leven. Simoné heeft een heel lief verhaal met een vleugje spanning neergezet: het is vlot geschreven en heeft hele mooie personages (op 1 na natuurlijk). Steeds meer stukjes uit Milou’s verleden passen in elkaar waardoor het voor mij steeds duidelijker werd dat ik Milou echt een mooie liefde gunde. Een heel fijn verhaal om te lezen!

Meer recensies van TanjaT