Dokers, diva's en driftbuien
Sjoukje heeft het niet naar haar zin in het saaie dorpje waar ze woont. Ze woont samen met Robbie, op een boerderij in een oude stal. Toen zijn ouders overleden en er hulp nodig was met zijn jongere broertjes was het eigenlijk logisch dat ze erbij in trok. Maar ze wil meer! En dan vraagt hij haar ten overstaande van heel veel mensen ook nog eens te huwelijk. Het enige dat Sjoukje zich kan bedenken is wegwezen! Ze pakt haar spullen en vliegt letterlijk weg naar Ibiza.
Ze had al een sollicitatiegesprek lopen, maar daar gaat ze versnelt heen. Ze wordt Nanny bij haar jeugdidool Stephen La Vender en zijn vrouw Lillian. Ze gaat zorgen voor Lola en Lionel.
Nu is ze zelf niet altijd de handigste, soms is ze eerder lomp, maar de kinderen kunnen er ook wel wat van met hun wisselende humeur. En dan al die blessures die Lionel elke keer weer heeft. Gelukkig is daar Jesse, de dokter op het eiland. Bij hem kan ze terecht voor hulp, hij kent de kinderen goed. Maar is dat de enige reden dat ze hem graag ziet?
Cynthia schrijft aan een serie waarvan dit deel 1 is. Deel 2 en 3 zijn ondertussen ook uit en met deel 4 is ze nog bezig.
Als je start met het lezen van dit boek, weet je al snel dat het prettig is dat er al meer delen uit zijn en je de avonturen van Sjoukje verder kunt gaan beleven. Het leest heel vlot weg. Cynthia heeft er humoristische momenten in verwerkt en er zitten hele herkenbare situaties in als je een moeder of oppasser bent. Ook haar eigen onhandigheid is vermakelijk. En dan haar vrienden Gio en Ivy, twee heel verschillende persoonlijkheden, maar ook zo herkenbaar! Ik vind dat Cynthia Sjoukje als Nanny heel goed neergezet heeft, dat er zowel mooie als ook minder mooie kanten aan het beroep zitten. En dat ze laat zien dat samenwerken met de ouders heel belangrijk is om tot een mooi einde te komen.
#cynthiavandevelde #doktersdivasendriftbuien #nannyopwereldreis #mhbooks #romance #liefde #feelgood #lezen #samenopvoeden #vrienden #afscheidnemen