De K van Kerst
Maartje is juf bij de kleuters en zij heeft de organisatie van het kerstfeest op school op zich genomen. Ze hoeft het niet alleen te regelen, ze heeft collega’s die helpen. Al is er een collega die niet erg meewerkt. Hij lijkt niet van kerst te houden, wat doet hij dan in de kerstcommissie?
Toen hij net bij hen op school kwam invallen, vond Maartje hem best erg leuk. Maar door hoe reageert op dingen, is ze niet meer zo van hem onder de indruk. Helemaal als het eenmaal kerst is en hij niet gekleed is zoals afgesproken. En dan die andere collega die hem helpt… het ziet eruit of zij al samen iets hebben.
Benjamin laat echter op de dag van het kerstfeest een hele andere kant van zichzelf zien. Hoe kan dit? Wie is de echte Benjamin? De kinderen op school vinden hem wel een hele leuke meester.
Maar gelukkig hoeft ze Benjamin voorlopig niet te zien, ze gaat logeren bij Pleun. Pleun past weer op de pluktuin (al zijn er nu geen bloemen). En wat gebeurt er tot Maartjes schrik? Wie ziet ze daar lopen? Daarom is ze niet haar woonplaats (en haar vader) ontvlucht
Lees het snel in De K van Kerst!
Simoné Steenkamp heeft dit deel geschreven, want lezers waren toch benieuwd geworden naar Maartjes verhaal. Nou, ze heeft me wel te pakken met haar verhalen. De humor spat er vanaf, Kerst is hoe dan ook een heerlijke tijd en er zitten in de verhaallijn van school zoveel herkenbare dingen waardoor ik meegezogen werd in het verhaal. Ik zag het zo voor me: alle ongemakken bij het gezellig eten op school, de kinderen die teveel hebben gehad, kinderen die kijken naar dat laatste stukje van iets.
Dan de liefdeslijn tussen de hoofdpersonen…. Twee mensen die eigenlijk al om elkaar heen draaiden en door elkaar beter te leren kennen wat meer naar elkaar toe groeien.
Al met al een heerlijk, vlot verhaal, met hilarische situaties en een heel mooi, lief einde!
4,5 sterren
Lees het snel in De K van Kerst!
4,5 sterren