Liefde heelt

TanjaT 10 oktober 2025
Dylan krijgt voor zijn verjaardag een cadeau van zijn goede vriend Kevin. Kevin neemt de vrienden mee naar een verrassingsavond. Het is een andere verrassing dan Dylan had verwacht, maar het blijkt een heel goede keuze te zijn geweest. De bliksem slaat in voor Dylan. Maar dat kan toch niet? Hoe kan hij dit nu voelen?

Aan de andere kant is daar Thom. Thom heeft een moeilijk leven achter zich en is gekwetst door alles wat er gebeurd is. Kan hij mensen weer vertrouwen en weer openstaan voor een liefde zonder gekwetst te worden?

Hun weg is zeker niet over rozen gegaan en zowel Dylan als Thom hebben hun diepe onzekerheden en worstelingen om de liefde te vinden. Lukt het ze om zich staande te houden in een wereld waarin hun seksuele voorkeur niet als standaard gezien wordt.

Kaye Dee heeft een rauw verhaal geschreven over twee mannen die de liefde voor elkaar ontdekken in een wereld die niet altijd geaccepteerd wordt. Ze neemt je mee in een wereld die voor veel mensen niet goed bekend is, maar waar ook vooral de eerlijke liefde een rol speelt. Liefde is er in veel vormen en als je hier niet achter staat, kun je beter misschien dit boek niet lezen. Maar als je het niet leest, mis je ook een wereld waarin mensen mogen zijn wie ze zijn en mis je hoe moeilijk het leven voor hen kan zijn door (misschien wel) misvattingen van anderen. Liefde heelt laat zien hoe mooi verbinding kan zijn tussen twee mensen.

Het verhaal is geschreven vanuit meerdere personen, waardoor het een vlot, dynamisch doorlopend verhaal is. Moet wel zeggen dat ik soms een beetje kwijt was vanuit wie het geschreven was omdat er alleen mannen een rol spelen in het verhaal. Het verhaal is ontstaan vanuit een verhaal dat Kaye Dee schreef voor de bundel De LOVE boot. En we zullen geen definitief afscheid van Thom en Dylan hoeven nemen, en komt nog een verhaal aan over Peter en Noah.

Meer recensies van TanjaT

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!