Leven in de brouwerij
Sophie is terug in Meerendal, na een mislukte periode in Amsterdam. Ze had een baan, maar helaas kon ze daar niet blijven. Dus gaat ze terug naar haar ouders. Maar ook terug naar een periode die ze niet zo netjes afgehandeld heeft.
Ze hoopt op een nieuwe baan, een nieuwe woonplek en geen confrontaties met haar ex die ook in Meerendal woont. Maar ja, is een klein dorp zijn de banen niet voor het oprapen en geld heeft ze toch wel nodig! Dus gaat ze terug naar het proeflokaal waar ze eerder ook werkte, met de hoop er weer bezig te kunnen. Maar ja, dat is ook wel de familie van haar ex Mike. Wat gaat dat worden? En zou er een mogelijkheid inzitten voor een tweede kans? Heeft ze dat wel verdiend?
Lees het in Leven in de Brouwerij van Kim Catsburg
Dit verhaal is het debuut van Kim Catsburg. Ze had het voor een wedstrijd geschreven, maar er niet mee gewonnen. Maar gelukkig zag de Verhalenfabriek wel wat in haar verhaal en is het bij hun wel uitgebracht. Het is denk ik een mooie start.
Het verhaal is vlot geschreven, maar best nog een beetje aan de oppervlakte, weinig diepgang. Het leuke aan het verhaal is dat de breuk al in het verleden ligt en ze nu de consequenties ervan moet ondergaan. Tijdens verhaal kom je erachter hoe het gelopen is en hoe gekwetst Mike is door haar vertrek. Je ziet Sophie wel groeien als ze bewust wordt wat haar daden met anderen gedaan hebben. Leuke setting voor dit korte verhaal en gelukkig komt er nog een vervolg op dit deel met hoofdpersonen die we ook al in dit verhaal zijn tegengekomen.
Lees het in Leven in de Brouwerij van Kim Catsburg