Kerst Inn

TanjaT 16 november 2025
Milou en Charlie hebben samen een eigen bedrijf. Ze beoordelen o.a. locaties en brengen er een rapport over uit. Charlie is van de cijfers, Milou is het beoordelen. Milou is van de kerst, kou enz, Charlie is vooral van de zon. Ze hebben de taken goed verdeeld.

Nu hebben ze een mooie opdracht: Stein gaat de B&B van zijn ouders in Lichterwald overnemen, hij wil weten wat er mogelijk is in samenwerking met de gemeente en nog twee andere logeergelegenheden. Dus Milou gaat op pad om daar ene paar nachten te overnachten en de situatie te bekijken. Alleen…. Bij het uitstappen uit de auto bij het station, gaat het voor het vertrek al mis. Daardoor moet Charlie opeens op pad zonder enige voorbereiding of eigen spullen.

Charlie komt in een kerstwereld waar ze helemaal niet van houdt! Gelukkig haalt Stein haar wel op bij het station in Duitsland, maar verder heeft Charlie niet veel geluk. Zal het haar lukken om de dagen daar uit te zingen?

Lees het in Kerst Inn van Janice Bakker

In dit leuke kerstverhaal ontdek je dat magie kan liggen in kleine dingen, zelfs al je het niet verwacht. De vlotte schrijfstijl maakt dat je het verhaal snel uit hebt en dat het eigenlijk gewoon te kort is. Ik kon me best inleven in Charlie (ik vind sneeuw en kou ook helemaal niet leuk), maar ik hou wel van kerst en alle gezelligheid eromheen. Dus als je ook hiervan houdt, zit je met dit verhaal helemaal goed. De romantiek spat ervan af, de ongemakkelijke situaties waarin Charlie komt zijn soms hilarisch en de korte tijd waarin het verhaal speelt laten zien dat liefde veel aan kan en dat het mag groeien. (Zoals zijn moeder zegt: je hoeft niet meteen te trouwen).

Dank @deverhalenfabriek voor dit exemplaar dat ik het als Vaste Verhalenfabriek-Recensent mocht lezen!

4,5 sterren

Meer recensies van TanjaT

Madison is de perfecte vrouw, met het perfecte gezin en het perfecte leven waar iedereen van droomt. Alleen is het één grote leugen... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.