Niet wie je denkt

TanjaT 11 februari 2026
In Niet wie je denkt gaan we verder met Winnie. Winnie heeft jarenlang onder een andere naam cursussen gemaakt en via haar website verkocht, maar nu wil ze zich niet anders meer voordoen. Ze wil een nieuwe weg inslaan en al die haatberichten die ze na de bekendmaking heeft gekregen helpen haar natuurlijk ook niet. Ze wil een nieuw start maken en krijgt de kans in Breda. Daar is een klein café dat ze mag omtoveren in iets voor haarzelf. En ze zoekt natuurlijk een nieuwe woonplek, in de buurt van haar nieuwe werk. Met hulp van haar vrienden lukt dat! Het offline cafe “Uit de lucht” is ontstaan!

Maar ze ontmoet natuurlijk ook nieuwe mensen zoals Jorn (komt haar nieuwe pand binnen als ze er voor de eerste keer is) en Gwen (de nieuwe buurvrouw) met haar dochtertje Nova. Zal ze hier haar eigen draai kunnen vinden en een nieuw leven kunnen opbouwen?

Steeds als er iets fijns gebeurd, is er natuurlijk ook twijfel en tegenslag. Want hoe kan ze nou tussen mensen komen die al samen wat afgesproken hebben? Maar gelukkig volgt liefde haar eigen mooie pad en lijkt het geluk er ook voor Winnie te zijn.

Dit derde deel van de serie is ook weer een heerlijk verhaal van Yvonne van den Nieuwenhuizen. Het is wel prettig om de eerste twee delen te gaan lezen voordat je dit verhaal leest, maar dat is geen probleem, want daar vlieg je zo doorheen om aan deze te kunnen beginnen. Ik heb al eerder met veel plezier deel 1 en 2 gelezen en was zo ontzettend benieuwd naar het verhaal van Winnie en hoe de cirkel uiteindelijk rond zou zijn. Zal het Pact nog bestaan, heeft de vriendschap stand gehouden of andersom is het nog hechter en mooier geworden? Lees hoe het Puck, Winnie, Mira en Neil verder vergaat en wens jezelf met zulke lieve vrienden om je heen.

Kortom, een heerlijk vlot verhaal, een waardige afronding van een trilogie en een setting die ontzettend bij Winnie past. Een romance die rustig bloeit en groeit, met een lichte storm onderweg. Geen jetset van America, geen chic Bloemendaal, maar een heerlijk Brabants stadje waar Winnie bij past. Maar waar de vriendschap wel weer centraal staat en het Pact gevierd wordt.

Meer recensies van TanjaT

Hoe ver ga jij voor het huis van je dromen? Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.