Vlieland
Nora is auteur, heeft al een super goed boek geschreven, maar haar tweede boek blijft maar achterwege. Ze heeft wel ideeën, maar er komt niets op papier. Ze besluit dan maar naar Vlieland te gaan en hopelijk nieuwe inspiratie te krijgen. Haar uitgever vraag tenslotte al hoever ze is.
Dan gebeurt er iets! Tijdens een wandeling langs het strand vindt ze een antieke verlovingsring. Van wie zou die nu zijn. Ze probeert erachter te komen van wie die ring is. Dat lijkt onmogelijk, maar toch lukt het haar.
Hidde komt erachter dat de ring van zijn oma gevonden is en komt naar Vlieland om te kijken of het echt zo is. Het klopt, het is DE ring, maar het lijkt erop dat ze beide meer vinden dan alleen die ring. Kan de ring haar de inspiratie geven om verder te schrijven of heeft Hidde meer met die inspiratie te maken? En wat brengt het Hidde zelf? En hoe zit het met een ex, die geen ex is, of toch wel?
Dit is het tweede verhaal dat ik lees in de Waddenliefde serie. Susan heeft nu een heerlijk verhaal geschreven over Vlieland. En ook hier is weer veel herkenning over wat zich op het eiland afspeelt door de verschillende locaties die ze bezoeken. Er is een leuke liefdeslijn van Nora en Hidde, maar eigenlijk is er ook een liefdeslijn van de eigenaars van de ring. En leuk dat Susan echte weetjes van Vlieland zo kan combineren met eigen verzonnen delen en het toch een eenheid is. En de eigenaresse van de boekwinkel…. Zo’n lief mens…. Door de beeldende schrijfstijl van Susan lijken de personages echt tot leven te komen in een wereld om jouw heen.
In dit deel komen weer twee personages voor die we op Texel ook tegenkwamen. En op Texel las Lisa een boek, dat was geschreven door Nora van dit verhaal. Echt leuk bedacht!