Meer dan een gewoon boek
Als er één boek is dat ik verslind, is dit het wel. Het leest heerlijk weg… maar dan wel in delen want ik word steeds afgeleid. Ik installeer apps en registreer apps die ik tot nu toe alleen zonder registratie gebruikte (ObsIdentify - aanrader!). Ik bezoek naar aanleiding van dit boek steden (Leiden en Den Bosch, laatste om de onderaardse gangen waarvan ik het bestaan al wist), maar vooral ook mijn eigen achtertuin.
Darwin in de achtertuin is geen gewoon leesboek, althans niet voor mij. Geschiedenis, biologie, wetenschap, het is allemaal samengevat in een zeer leesbaar manuscript. Ik weet zeker dat ik het nog vaak ter hand zal nemen. Niet dat ik zelf insecten zal gaan prepareren, wel om de wijsheid die ik eruit haalde.
Met enorm veel dank aan Atlas Contact en de Club van Echte Lezers. Dit is een parel eerste klas. Ik wilde eerst enkele citaten opnemen, ik heb besloten dit niet te doen. Lees het boek gewoon zelf, je zult genieten.