Geheimen in de familie

tessa97 tessa97
18 mrt 2021

Wat een prachtig geschreven verhaal is dit! Ik hou heel erg van historische romans, maar ik heb nog nooit een historische Young Adult gelezen. Ik vind dit genre wel echt geweldig!
Het verhaal gaat over het bombardement op 22 februari 1944 in Nijmegen en ik had hier om eerlijk te zijn nog nooit van gehoord. Dit boek was niet alleen fijn om te lezen, maar ook zeker informatief.
Mirjam heeft een heel fijne schrijfstijl, ze schrijft erg beeldend en ik zag zo alles voor mij.
Je leest het verhaal vanuit drie perspectieven: vanuit Julia in het heden, vanuit Ans in 1944 en vanuit Eva in 1983. Drie generaties, drie manieren om naar het verhaal te kijken. Dit vond ik echt prachtig uitgewerkt. Uiteindelijk komen alle drie de verhalen samen tot één verhaal en weet je waarom de personages zijn zoals ze zijn en reageren zoals ze reageren. Wat ik ook tof vond, is de stamboom voor in het boek. Aangezien er verschillende namen en generaties worden genoemd, is het fijn om af en toe terug te kunnen bladeren naar de stamboom.
Het verhaal raakte mij enorm. Zo mooi geschreven hoe de Tweede Wereldoorlog nog steeds invloed heeft op de verschillende generaties. Niet alleen bij de mensen die het hebben meegemaakt, maar ook de kinderen en kleinkinderen kunnen er nog dingen van merken.

Ik wilde dat dit boek er al was op de middelbare school, ik had het toen ook al een prachtig boek gevonden denk ik. Ik vind het echt een perfect boek voor boekbesprekingen en boekverslagen. Hoe dieper je in het verhaal duikt, hoe meer je komt te weten namelijk. Ik raad hem je trouwens sowieso aan om te lezen!

Meer recensies van tessa97