Gossip girl met een koninklijk tintje
De erfgenaam gaat over de zeventien-jarige Lena. Ze is recent verhuisd naar Oslo om een nieuw leven te beginnen. Ze gaat naar een nieuwe school en komt bij de Koninklijke tweeling, prinses Margrethe en kroonprins Kalle, in de klas te zitten. Lena wilt liever met rust gelaten worden, maar Kalle is erop gebrand om haar beter te leren kennen. Lena maakt zich zorgen dat hij en zijn zus achter haar geheim komen, maar heeft moeite om hem te ontwijken.
De erfgenaam is 206 pagina’s en heeft korte hoofdstukken waardoor het boek lekker wegleest voor mij. Schandalen moeten worden ontweken, geheimen moeten geheim blijven. Kalle is te nieuwsgierig, maar voor Lena wordt het steeds moeilijker om hem weg te blijven duwen. De erfgenaam heeft een beetje een gossip girl vibe met een Koninklijk tintje.
Het nadeel van de 200 pagina’s was wel dat ik soms wat diepgang miste. Ik vroeg mij af wat de personages nou precies dreef. Bij Lena was dat duidelijk, maar bij de bijpersonages niet altijd. Als de auteurs ons als lezer iets meer achtergrondinformatie hadden geven dan had ik waarschijnlijk een betere connectie gehad met de personages.
De erfgenaam is een leuk boek dat voor mij heerlijk weg las, maar helaas niet het soort boek dat ik nog een keer herlees.
TW: ongewenste zwangerschap
TW: ongewenste zwangerschap