Voor fans van The Hunger Games en Divergent
De Oude Wereld is niet meer. De mensheid woont op een eiland dat is opgedeeld in wijken, die worden gescheiden door muren. Elke wijk heeft het hele jaar door één seizoen.
Merel is achttien jaar en woont in Herfstwijk, samen met haar familie. Ze mag meedoen met de Waarheidstest. Als ze wint mag ze in Seizoenenstad wonen. In die stad maken de mensen alle seizoenen mee. Als ze verliest wordt ze teruggestuurd naar haar eigen wijk. Tijdens de test komt Merel erachter hoe de wereld echt in elkaar steekt en dat haar geheime gave heel waardevol blijkt te zijn.
Klok van Seizoenen was voor mij onvoorspelbaar, op de goede manier. Claudia Boon zette mij telkens op het verkeerde been, waardoor het voor mij lastig werd om het boek weg te leggen. Je denkt mensen te leren kennen, totdat ze iets totaal onverwachts doen. Ik vond het concept met de seizoenen heel verfrissend. Ik heb nog nooit een boek gelezen waarin de seizoenen een actieve rol spelen. Ook speelt de Waarheidstest een grote rol in het verhaal en is er genoeg actie.
Klok van Seizoenen heeft een The Hunger Games en Divergent vibe, maar Claudia Boon heeft er haar eigen draai aangeven om een mooie Nederlandse Fantasy te creëren. Ik wil graag meer van dit verhaal. En goed nieuws; Ik begon dit boek denkende dat het een standalone was, maar het einde hint duidelijk op een vervolg!
TW: Bloed, geweld, omschreven dood van personage
TW: Bloed, geweld, omschreven dood van personage