Advertentie

De Nachtegaal heeft een prachtige cover die je aandacht onmiddellijk trekt. Het doet je niet bepaald denken aan een thriller, maar door het verhaal heen begin je de betekenis te begrijpen. Mocht het verhaal je uiteindelijk tegenvallen, dan heb je alsnog een prachtig boek in de kast staan. De Nachtegaal is een Scandinavische thriller die afspeelt op het Zweedse eiland Öland. Hoofdpersonage Hannah Duncker was negentien jaar oud toen haar vader werd veroordeeld voor moord. De schaamte voor haar vader en de manier waarop de bewoners met Hannah omgingen zorgde er uiteindelijk voor dat ze Öland verlaat en naar Stockholm verhuist om een nieuw leven op te bouwen. Zestien jaar later, na het overlijden van haar vader, keert ze terug om aan het werk te gaan als rechercheur bij de politie van Kalmar. Op haar eerste werkdag komt er een melding binnen van een moord. Een vijftienjarige jongen is dood gevonden. Al snel wordt het duidelijk dat de overleden jongen de zoon is van haar jeugdvriendin Rebecca. De zaak trekt veel aandacht van de bewoners en van de pers. Niet iedereen kan de terugkeer van Hannah waarderen.

In het boek volg je verschillende perspectieven. Zo lees je Hannah’s perspectief, maar ook het perspectief van haar collega Erik, haar jeugdvriendin Rebecca en van Joel, de vermoorde jongen. Zijn perspectief maakt het verhaal interessanter aangezien je over zijn laatste dag leest. In een korte tijd leer je Joel kennen en begin je je af te vragen waarom iemand zo’n jongen iets wil aandoen. Ook de andere personages leer je goed kennen. Je leest over hoe Hannah het ervaart om weer terug te zijn en hoe ze omgaat met de haat die ze krijgt van sommige bewoners. Ze krijgt bedreigingen via haar telefoon en ze ontvangt vage telefoontjes. Heeft dit te maken met het feit dat ze de dochter is van een moordenaar of speelt er zich meer af?
Het verhaal komt makkelijk op gang en leest vlot weg. De hoofdstukken zijn niet al te lang en de verschillende perspectieven is een fijne afwisseling. Dat Johanna Mo is opgegroeid in Kalmar en bekend is met het eiland Öland, is duidelijk te merken aan de omschrijvingen van de omgeving. Er is weinig spanning in het verhaal aanwezig. Wel zorgt de schrijfster ervoor dat je door wilt lezen en wilt weten wie er verantwoordelijk is voor de moord. Kan ik je dit boek aanraden? Jazeker! Hou er wel rekening mee dat het niet een super spannend boek is.

De Nachtegaal is een fijn verhaal om te lezen. Ik ben benieuwd naar het tweede deel in deze serie!

Reacties op: Fijne thriller

43
De nachtegaal - Johanna Mo
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners