Een oké thriller

sietske.reads 13 december 2019
Het verhaal wordt verteld uit verschillende perspectieven. Zo lees je uit Tekla haar perspectief, maar ook uit die van de maffiabaas, de zoon en dochter van de maffiabaas en je leest uit het perspectief van twee agenten Magnus en Håkan ,die niet zo onschuldig zijn als je denkt. Het was mij alleen niet duidelijk waarom zij bepaalde dingen deden. Het zou fijn zijn geweest als hier wat uitgebreider over werd verteld.

Er gebeurd ontzettend veel in het boek, misschien wel iets té veel. In de eerste 50 pagina’s gebeurd er zo veel dat het het
overweldigend is. Het switcht soms snel tussen bepaalde perspectieven dat het soms een beetje verwarrend kan zijn in het begin. Later in het verhaal worden bepaalde dingen duidelijker. Nadat Tekla een ontdekking doet over Simon gebeuren er veel dingen snel achter elkaar. In de laatste 50 pagina’s had ik het gevoel dat dit snel was geschreven en kwam een beetje afgeraffeld over.

Dat het verhaal geschreven is door een arts kan je duidelijk merken aan de verschillende ziekenhuis termen die in het verhaal worden gebruikt. Termen die ik zelf niet ken, wat vervolgens leidde dat ik af en toe even moest opzoeken wat het betekende.

Persoonlijk had ik moeite om het boek neer te leggen omdat je graag wilt weten wat er gaat gebeuren en of de verbrande man inderdaad Simon was.

Door het water, door het vuur is een oké thriller waarin veel dingen gebeuren, soms iets té veel. Ondanks dat ben ik wel benieuwd naar het tweede deel in deze serie.

Meer recensies van sietske.reads