Advertentie

Wanneer Paul op een doodnormale avond op een afgelegen weg naar huis rijdt ziet hij een moordenaar die twee lijken wil dumpen. De moordenaar valt hem aan wat bijna zijn leven kost en levert hem PTSS en een zware depressie op. Zijn vrouw Charlotte probeert hem op te vrolijken door hem een typemachine als cadeau te geven. Maar dit maakt zijn problemen alleen erger sinds Paul ervan overtuigt is dat de machine uit zichzelf typt. Is de typemachine werkelijk bezeten of is er meer aan de hand?

In Niemand hoort het geschreven door Linwood Barclay volgen we voornamelijk het perspectief van Paul. Paul heeft het moeilijk na de zware avond wat hem bijna fataal is geworden en probeert om te gaan met zijn PTSS en depressie. Om de doodservaring een plek te geven besluit hij om het van zich af te schrijven. Dan komt zijn vrouw Charlotte met een typemachine als cadeau om Paul te verassen. Maar of dit daadwerkelijk een goed idee was? Paul is er namelijk van overtuigd dat de typemachine bezeten is en dat het dé typemachine is waarbij de vermoorden vrouwen een afscheidsbrief op moesten schrijven. Is de typemachine werkelijk bezeten of is Paul zijn leven in gevaar? De typemachine zorgt ervoor dat Paul zijn problemen nog erger worden en Charlotte zijn vrouw gelooft niet dat de typemachine bezeten is sinds alleen Paul het geluid hoort. Wordt hij langzaamaan gek of is er meer aan de hand? Is hij nog wel veilig in zijn eigen huis? Daarnaast wordt het verhaal af en toe verteld vanuit verschillende perspectieven zoals vanuit Paul zijn psycholoog en zijn vrouw Charlotte. Deze perspectieven zorgen voor een leuke twist aan het verhaal.

Door de schrijfstijl van Linwood Barclay is het in het begin moeilijk om in het verhaal te komen. Het leest wat moeizamer weg maar nadat je een tijdje aan het lezen bent raak je langzaamaan gewend aan Barclay zijn schrijfstijl. Het verhaal is interessant, wie wil nou niet lezen over een bezeten typemachine? Het plot is goed uitgewerkt en er zitten een aantal verassende plot wendingen in die je zeker niet ziet aankomen. Ook zit er genoeg spanning in het verhaal en zijn de perspectieven goed uitgewerkt. Door het hele boek heen houdt het verhaal je interesse en hierdoor wil je graag aan één stuk door willen lezen. Is de typemachine werkelijk bezeten of is er meer aan de hand. Niemand hoort het is een interessante en spannende thriller!

Reacties op: Fantastisch boek

143
Niemand hoort het - Linwood Barclay
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners