Spanning, magie en goede potentie
Al jaren kom ik dit boek tegen, en elke keer schrikt het "kus je ware liefde en dan doodt je hem" me af. Het klinkt als het zwakke plot van een romantisch verhaal voor tieners.
Nu ik toch in dit boek ben begonnen, heb ik het in één ruk uitgelezen. De vertelstem is prettig, met veel aandacht voor ogenschijnlijk onbelangrijke details over de omringende attributen. Toch voegt dit veel toe aan de magie van het verhaal, wat een belangrijk component ervan is. Het heeft me in de greep, en er zitten genoeg plottwistten en wendingen in het verhaal om het spannend te houden.
Het gedoe met die ware liefde is aanwezig, maar zeker niet waar dit boek om draait. Een fijne ontwikkeling, naar mijn mening.
De karakters zijn erg interessant, maar komen naar mijn idee niet helemaal tot hun recht. Er is belofte van diepgang, maar deze is nog onvoldoende waargemaakt in dit deel. Ik kijk uit naar deel 2, en hoop dat de karakters daarin meer dimensies krijgen.