Een aangrijpende alternatieve geschiedenis

thedragonslair 03 augustus 2022
Ik ben altijd wel geïnteresseerd in complottheorieën, dus ik was vanaf het begin nieuwsgierig om dit verhaal te ontdekken. Het was zelfs een theorie die ik nog niet kende, dus dat was mooi meegenomen.

Aan het begin van het boek had ik wat moeite om in het verhaal te komen, voornamelijk omdat ik echt geen klik had met het hoofdpersonage. Als ik eerlijk ben is die er ook nooit gekomen…wat een vervelend meisje zeg. Zo ondankbaar.

Maar ondanks het feit dat ik nooit vriendjes zou worden met Katharina heb ik zeker wel van het dit verhaal genoten. Vooral de actiescenes en de scenes die echt met het schip zelf te maken hadden hebben sterk indruk op mij gemaakt. Het was alsof je de kracht van de motoren bijna echt kon voelen toen de Titanic voor de eerste keer vertrok en je kon je zo gemakkelijk inleven in hoe groots dit event geweest moet zijn. Ook de scenes van de ramp zelf waren erg goed geschreven. Ik zou zo mee naar adem zijn gaan happen. En heb dat de volgende nacht ook letterlijk gedaan, want ik had er nachtmerries van. Zo realistisch was het geschreven.

Meer recensies van thedragonslair