Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lotte van den Noort Auteur

Hebban-auteur


92 lezers volgen deze auteur

Lotte van den Noort

Spots 1

Lotte van den Noort (1995) is een Nederlandse auteur, geboren in de Brabantse gemeente Helmond. Sinds het moment dat ze wist om te gaan met pen en papier, schreef Lotte al veel korte verhalen in notitieboekjes, die ze dan vol trots en enthousiasme voordroeg aan de klas. Haar docent vertelde haar toen al dat hij vertrouwen in haar had. Nadat Lotte op haar veertiende een artikel had gelezen over een jong meisje dat haar eigen boek had uitgebracht, dacht zij: ‘Dat kan ik ook!’ Haar eerste boekje kwam uit bij Boekscout toen Lotte veertien was, sindsdien heeft ze nog zeven andere boeken geschreven, telkens uitgegeven via Boekscout, eigen beheer en via een kleine uitgeverij die in 2019 is gestopt met publiceren. Lottes passie ligt bij historische verhalen. Haar moeder vertelde haar al dat ze een ‘oude ziel’ heeft. Soms denkt Lotte zelf ook dat ze in de verkeerde tijd is geboren. Verhalen die zich afspelen in het verleden vindt ze namelijk erg interessant en aangrijpend. Haar debuut bij Hamley Books Unsinkable werd in het voorjaar van 2021 uitgebracht en is genomineerd voor de Jonge Jury debuutprijs 2022. Naast Unsinkable kwam ook Unwritable uit bij Hamley Books. Naast schrijven werkt Lotte 40 uur als Content Marketeer bij een marketingbureau in Helmond, daar kan ze haar passie en energie in kwijt. Hiervoor volgde zij de opleiding tot mediavormgever. In het eerste jaar van haar studie ontdekte zij de kwast en het canvas en vanaf toen had Lotte naast schrijven en vormgeven een nieuwe hobby te pakken: schilderen.

Nieuwste boek

Updates van Lotte van den Noort

Unsinkable in de media
19 oktober 2020 4 likes
  Meer updates

Door lezers

Fabulous Feelgood! / Leestip - estafette: Marieke tipt Mandy
10 maart 2021 24 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Persoonlijke boekenplank van Lotte van den Noort


Challenges

2019

(100%)

2020

(280%)

2021

(167%)

2022

(68%)

2023

(142%)