Leuk debuut met onverwachte gebeurtenissen

Jeanet 19 februari 2026 Boekverkoper
De verzetswinkel is de debuutroman van Margaret van Asselt. Het is deels gebaseerd op het verzetsverhaal van haar opa.

Het verhaal dat zich in het heden afspeelt gaat over Nora die met haar vriend Guus gaat verhuizen naar Bodegraven. Dit is toevallig naar het huis waar haar betovergrootouders gewoond hebben en een kruidenierswinkel hadden.

Het verhaal in het verleden speelt zich af tijdens WOII en gaat over het gezin dat toen in het huis woonde. Janna’s vader zit in het verzet en doet het eerst stiekem tot hij Janna erbij betrekt.

Nora heeft veel verhalen van haar oma gehoord en ook van haar tante Grietje dat haar betovergrootvader Bram in het verzet zat. Tot iemand in het dorp zegt dat dit niet waar is en hij een nazi was. Dan wil Nora zeker weten hoe het zit en gaat ze het uitzoeken.

Het verhaal las vlot en prettig. Alleen jammer van de foutjes die er in staan, woorden dubbel en/of vreemde zinnen.

Het is een leuk verhaal met onverwachte gebeurtenissen.

Bedankt voor het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Meer recensies van Jeanet