De ontvoering van Ludwig
De ontvoering van Ludwig is het debuut van Kim Palmaccio. Kim is journalist en schrijft voor diverse kranten en tijdschriften. Ludwig is een casinobaas van 26 casino’s. Als hij plotseling verdwijnt en heel Nederland in de ban is van de ontvoering wordt haar vader, de neef van Ludwig, de nieuwe casinobaas. Hij is dan nog maar 18 jaar.
Wat een verhaal! Je vliegt letterlijk door de pagina’s. Je krijgt een goede inkijk hoe het er in de jaren 80 aan toeging in een casino. Maar ook de wereld en de mensen eromheen.
Alles lijkt Ludwig voor de wind te gaan tot hij opeens verdwijnt. Er werd losgeld gevraagd, maar hierop kwam geen vervolg. Waar is Ludwig? Wat is er gebeurd? Kim probeert antwoorden te krijgen op deze vragen. Ze praat met mensen die erbij betrokken waren, zoals privédetectives maar ook medewerkers van het casino.
Ook gaat ze het gesprek met haar vader aan. Is hij altijd op het rechte pad gebleven of heeft hij erge dingen gedaan? Tegelijkertijd is ze ook bang voor het antwoord, want valt haar vader misschien van zijn voetstuk?
Het boek leest prettig. Kim schrijft heel beeldend en je ziet het casino en de personen voor je. Het verhaal is non-fictie maar het leest bijna als een spannende roman.
Ik heb het met erg veel interesse gelezen en leefde erg mee. Onvoorstelbaar om te bedenken dat een jongen van 18 zulke verantwoordelijkheden kreeg. Ik kijk naar mijn zoon van 19 en denk zou dat in deze tijd ook nog kunnen gebeuren?
Het boek is voor vele mensen geschikt om te lezen. Zowel voor true crime lezers als voor mensen die houden van geschiedenis. Maar het is ook zeker een boek voor mensen die houden van verhalen over mensen. Mensen van vlees en bloed.
Dit boek mocht ik lezen voor een recensie maar heeft mijn mening niet beïnvloed.