Als je in een boek kon kruipen, dan kroop ik in dit boek

Jeanet 19 februari 2026 Boekverkoper
Bas Steman heeft met Onze dagen komen nog een prachtige roman neergezet. Als Madeleine, de jeugdliefde van Jasper Ver Huell, na jaren weer contact met hem opneemt wil ze maar één ding en dat is hem een keer beminnen. Zij is ernstig ziek maar ook getrouwd. Hij is gescheiden en woont in het prachtige familiehuis Amara.

Het boek is liefde en omdat je daar geen genoeg van kan krijgen is wegleggen heel lastig. Liefde zit in elke bladzijde en in elk geschreven woord. Maar ook de liefde tussen Madeleine en Jasper en zijn opi en omi zijn voelbaar.

Er staan vele prachtige zinnen in. Kunst en muziek spelen ook een belangrijke rol:

“Het vergde concentratie, geduld en oefening van het hart, om tot de diepere lagen van een schilderij door te dringen. Kunstkijken was denksport, geen vermaak.”

Als je in een boek kon kruipen, dan kroop ik in dit boek. Om me te omringen door liefde, warmte en jezelf kunnen zijn.

Meer recensies van Jeanet