Ook genoten van het tweede deel

Jeanet 30 januari 2026 Boekverkoper
Vergelding is het tweede deel van de Mergellandmoordentrilogie geschreven door Michael Berg. Het verhaal gaat verder waar het eerste deel eindigde met een cliffhanger, hierdoor zat ik meteen weer in het verhaal.

Er lopen meerdere verhaallijnen. Alex, hoofd van de afdeling Coldcases, is weggegaan uit Amsterdam om zich weer in Zuid-Limburg te settelen. Maar zijn nare ervaring bij de politie daar blijft hem achtervolgen.

In het verleden wat ”eerder” wordt genoemd lees je over een katholiek meisjesinternaat waar nonnen de scepter zwaaien. Het gaat met name over Petra die samen met Marije en Deborah een kamer deelt. Deze hoofdstukken worden afgewisseld met hoofdstukken waar de datum bij staat en over Alex gaan.

Wat ik persoonlijk jammer vond was dat de coldcasezaak die ze oppakten laat begon, na de helft. Met het oppakken van de zaak begon de spanning zich op te bouwen en was wegleggen geen optie. De verhaallijnen kwamen mooi samen.

Berg schrijft zo dat je de scènes voor je ogen ziet afspelen. Ook de omgeving kan je zo tot je nemen.

De zus van Alex blijft een belangrijke rol spelen en is zo aandoenlijk. Ben benieuwd wat voor rol zij in het laatste deel gaat krijgen. Net als administratief medewerker Farida zou zij de baan krijgen die ze graag wil?

Ook dit deel eindigt met ene enorme cliffhanger. Gelukkig hoeven we niet al te lang op het laatste deel te wachten deze komt in juni uit.

Meer recensies van Jeanet