Een spannend stukje geschiedenis in een verzonnen verhaal
De aanval van de haaien is het derde deel van de I survived serie. Deze serie is geschreven door Lauren Tarshis. De serie is gebaseerd op een waargebeurde historische situatie maar met een kind als hoofdpersonage.
In 1916 voelt Chet zich alsmaar thuis bij zijn oom in New Jersey. Hij was al zo vaak verhuisd met zijn ouders dat hij bij zijn oom mocht wonen om meer vastigheid te krijgen. Daardoor kreeg hij ook vrienden. En vrienden dollen natuurlijk met elkaar, halen geintjes uit.
Er doen verhalen de ronde dat er een grote witte haai rond zou zwemmen. Ze twijfelen eraan. Aan het einde van de dag gaan ze vaak zwemmen in een riviertje. De haai hoort en zwemt in zee en komt daar niet of vergissen ze zich hierin?
Het verhaal is mooi opgebouwd en geloofwaardig. Je voelt hoe de vriendschap groeit tussen de jongens. Je lacht mee met hun geintjes. Tot het even heel spannend wordt dan wil je alleen maar heel snel lezen.
Met dit verhaal heeft Lauren weer een spannend stukje geschiedenis verteld al heeft ze het verhaal verder verzonnen. Alle delen zijn los te lezen. Het zijn geen dikke boeken, wat ik persoonlijk jammer vind, maar ik denk dat deze door erg veel kinderen graag gelezen worden.
Op het eind krijg je nog extra informatie over haaien en voorvallen met haaien. Dit is een leuke toevoeging.
Ik kreeg dit boek in ruil voor mijn eerlijke recensie.
Ik kreeg dit boek in ruil voor mijn eerlijke recensie.