Van begin tot eind spannend

Jeanet 06 november 2025 Boekverkoper
Dodelijk algoritme is een thriller geschreven door Theo-Henk Streng. Hij heeft al meerdere jeugd en YA boeken geschreven maar ook novelles. Hij heeft een hoog schrijftempo en de verhalen zitten goed in elkaar. Ik twijfelde dan ook geen moment om met de blogtour mee te doen.

Iris Rigter is rechercheur en gescheiden van advocaat Björn met wie ze een puberzoon Spike heeft. Spike maakt het haar niet makkelijk omdat hij haar aandacht wil maar ze zit midden in een zaak waarbij Techmiljonair Victor Kranenburg is vermoord. Deze was eigenaar van het bedrijf NeuroLink, een omstreden AI-platform waar meer mensen belangstelling voor hebben. Het bedrijf beschikt over informatie die voor anderen heel bruikbaar kan zijn.

Hoe meer Iris en haar collega’s in de zaak duiken, hoe gevaarlijker het wordt. De mensen die de gegevens willen hebben gaan over lijken. Het verhaal is vanaf het begin spannend en het is leuk om Iris zowel privé als in haar werk te leren kennen. Ze is niet een doorsnee rechercheur en dat maakt het boeiend om door te willen lezen.

Het verhaal is goed opgebouwd en blijft van begin tot eind spannend. Ik heb het met veel plezier gelezen en vond het ook interessant om over zo’n tech-bedrijf te lezen. Er schijnt een vervolg te komen en ik kijk er al zeer naar uit.

Theo-Henk bedankt voor het recensie-boek, dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Meer recensies van Jeanet

Dé grote hit uit Frankrijk en de start van een serie met een duale tijdlijn. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.