Goede thriller met constante spanningsboog
Gouden kooi is het tweede deel in de Amber de Witt serie geschreven door Julienne Brouwers. En het is goed los te lezen want dit is mijn eerste kennismaking met de auteur en de serie en ik heb niet het gevoel dat ik iets mis. Maar het maakt me wel nieuwsgierig naar het eerste deel dat ik dan ook zeker ga lezen.
Als Laurien, die met haar gezin in Wassenaar woont, een gruwelijke ontdekking doet staat haar leven op zijn kop. Ze werkt als journaliste en heeft een druk gezinsleven met drie kleine kinderen en een vriendengroep die elkaar regelmatig ziet.
Forensisch rechercheur Amber de Witt en haar collega John van Heeswijk, tactisch rechercheur, worden op de zaak gezet. Maar krijgen niet alle medewerking die ze verwachten.
De hoofdstukken worden om en om verteld vanuit het gezichtspunt van Amber en Laurien. Dit is erg goed gekozen want zo krijg je een duidelijk beeld wat er speelt en leer je de personages goed kennen. De hoofdstukken eindigen regelmatig met een cliffhanger wat het lezen alleen maar spannender maakt.
Ik heb iedereen wel als verdachte gezien en had niet kunnen voorspellen hoe het afloopt. Hoe meer je denkt te weten hoe spannender het wordt, er is dan ook een constante spanningsboog aanwezig. Het is een echte pageturner waarbij ik door het verhaal vloog.
Julienne is met haar boeken voor meerdere prijzen genomineerd en ik begrijp heel goed waarom. Ze schrijft vlot en je verdenkt iedereen wel een keer. Met Gouden kooi zet ze ook een zeer goede meeslepende thriller neer. Een aanrader als je van thrillers houdt die je in één ruk wilt uitlezen.
Ik mocht het boek lezen voordat het uitkwam in ruil voor een eerlijke recensie.
Ik mocht het boek lezen voordat het uitkwam in ruil voor een eerlijke recensie.