Een verhaal dat verrast met prachtig neergezette personages

Jeanet Jeanet
4 apr 2026

In Mijn tante Colette neemt auteur Valérie Perrin je mee naar Gueugnon een dorpje in Frankrijk. Agnès reageert vol ongeloof als de politie haar belt en zegt dat haar tante Colette is overleden. Er wordt van haar verwacht dat ze naar Frankrijk komt om haar tante te identificeren. Ze snapt het niet want haar tante is drie jaar geleden al overleden. Wie hebben ze destijds dan begraven?

Je maakt op een prettige manier kennis met de personages. In het begin moest ik wel even nadenken wie is dit ook alweer, maar dat werd al snel weer duidelijk toen ik verder las. Naarmate je verder in het verhaal komt, leef je mee met de bijzondere en prachtig neergezette personages. Ik kon niet meer stoppen en zat met lege handen toen het verhaal uit was.

Muziek, liefde, verdriet, familie en vriendschapsbanden spelen een erg belangrijke rol in deze roman.

Door het luisteren naar de cassettebandjes, die tante Colette heeft achtergelaten, waarop ze haar levensverhaal heeft ingesproken, ontrafelt het mysterie rondom de overledene zich. Als je denkt te weten welke kant het verhaal opgaat wordt je verrast omdat het toch anders blijkt te zitten.

Ik heb genoten van de prachtig neergezette personages en het verhaal dat me al lezende steeds verraste.

Meer recensies van Jeanet