De verzetswinkel

MirandaVosDamen 14 februari 2026 Auteur
Nora verhuist van een appartement in de stad naar de dorpse kruidenierszaak van haar betovergrootouders, in de Tweede Wereldoorlog de dekmantel voor Brams verzetsactiviteiten. Alleen zijn dochter wist van zijn dubbelleven.
Van haar overgrootmoeder Janna en haar zus Grietje hoort Nora verhalen over gewaagde acties vol moed en morele keuzes.
Het begon als een praktische verhuizing, maar Nora doet ontdekkingen die haar wereld op zijn kop zetten.

Van Margaret van Asselt mocht ik deze roman recenseren. Wauw wat een adembenemend mooi verhaal. Het boek heeft twee verhaallijnen, in het heden en het verleden in de oorlogstijd vanaf 1943. Ik had met beide verhalen direct een klik. Het heden over Nora die verhuist naar een kruidenierszaak van haar betovergrootouders, en het verleden over Janna, de overgrootmoeder van Nora. Langzaamaan worden beide verhalen heel mooi in elkaar verweven tot een compleet verhaal.

Margaret heeft een hele prettige schrijfwijze. Het verhaal leest vlot, mede door de fijne korte hoofdstukken. Als je het boek eenmaal aan het lezen bent, wil je het boek ook niet meer wegleggen. Het verhaal wordt beeldend beschreven. Het is prachtig en spannend tegelijk.

Ik vond het heerlijk om met een kop thee weg te duiken in deze mooie oorlogsroman. Ik heb ervan genoten! Het verhaal zindert nog na in mijn gedachten, omdat het zo goed en pakkend is geschreven. Ik vind het boek zeker vijf sterren waard en een dikke aanrader. Dankjewel Margaret van Asselt voor zoveel leesplezier!
Deze recensie stond eerder op www.mirandasboekencorner.nl

Meer recensies van MirandaVosDamen

Hoe ver ga jij voor het huis van je dromen? Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.