Kwaad bloed
Drie jaar na de gruwelijke moord op haar dochter Kim heeft het verdriet bij Barbara plaatsgemaakt voor een kille woede. Hoewel het detectivebureau en de zorg voor haar kleindochter Lily bijna al haar tijd opslokken, zet ze alles op alles om Teun te vinden. Ze is ervan overtuigd dat hij de moordenaar van Kim is, maar hij is onvindbaar en het politieonderzoek heeft geen enkel spoor opgeleverd dat naar hem wijst. Sterker nog, het onderzoek wordt bij gebrek aan bewijs gesloten. Barbara kan de moord echter niet loslaten, en wanneer haar overbuurvrouw met een zaak komt die haar leidt naar het kinderdagverblijf waar Lily op zit, raakt alles in een stroomversnelling.
Kwaad bloed van Jet van Vuuren is een krachtig en emotioneel slot van de Barbara van Eck-trilogie. Het verhaal speelt zich drie jaar af na de brute moord op Barbara’s dochter Kim. Dit derde deel brengt de verhaallijnen van de serie samen en werkt toe naar een finale waarin gerechtigheid en wraak centraal staan.
Door de korte hoofdstukken en de nodige spanning leest het boek als een trein. Kwaad bloed is een overtuigend en emotioneel bevredigend slot van de trilogie. Ik heb genoten van deze thrillerserie.
Deze recensie stond eerder op www.mirandasboekencorner.nl
Deze recensie stond eerder op www.mirandasboekencorner.nl