De Bestedeling

MirandaVosDamen 12 augustus 2025 Auteur
Dit boek mocht ik lezen van Menno Landing, dankjewel daarvoor! Om te beginnen vind ik dat de auteur heel prettig en duidelijk verteld waardoor het fijn leest. De cover van het boek raakt me en prikkelde me zodanig dat ik heel nieuwsgierig werd naar het verhaal met zijn geschiedenis. Uit de inhoud kon ik al opmaken dat alles stapsgewijs verteld ging worden. Vanaf het eerste moment in het verhaal werd het goed en beeldend beschreven waardoor ik alles direct meevoelde.

Ik wist niet dat er zo’n heftige geschiedenis bestond van uitbesteding en omdat ikzelf een dochter heb met Syndroom van Down kwam deze informatie wel extra binnen. Het raakte me heel diep, want het is een indrukwekkend en aangrijpend verhaal over de bestedeling van kinderen, arme oude mensen en mensen met een beperking die geveild werden aan de laagste bieder. Dat dit ooit in Nederland heeft bestaan is eigenlijk verbazingwekkend. Het is hartverscheurend om te bedenken hoe het voor deze mensen geweest moet zijn. Bij sommige verhalen moest ik daarom echt even slikken.

Het is een boek waar je wel goed voor moet gaan zitten en soms even weg moet leggen. De verhalen heb ik met pijn in mijn hart zitten lezen. Ik vind het goed dat deze geschiedenis onder de aandacht wordt gebracht. Ieder mens hoort mee te tellen in de maatschappij, ook de mensen met een beperking, want helaas is dat vandaag de dag nog steeds niet altijd aan de orde. De schrijver heeft uitstekend werk verricht in een mooi boek. Ik vond het vooral ook een interessant boek dat je aan het denken zet. Het verhaal laat je niet zomaar los. Ik vond het een eer om het boek te mogen lezen en wil het boek zeker aanbevelen. Voor mij is het ruim vijf sterren waard!

Meer recensies van MirandaVosDamen

In 1938 vluchten de Freuds van Wenen naar Londen, waar Anna Freud weeshuizen opricht en op zoek gaat naar erkenning en hechte vriendschappen.

De jonge, verloren Ambre komt na een mislukte zelfmoordpoging in een hotel in de bergen terecht, waar ze zichzelf en het leven opnieuw leert te ontdekken.