Bloedband
Na ruim dertig jaar wordt ex-rechercheur Barbara herenigd met haar dochter. Barbara kan haar geluk niet op, ze wil Kim nooit meer loslaten. De twee bundelen al snel hun krachten en beginnen een detectivebureau. Ze zijn nog maar amper begonnen of ze krijgen een opdracht van een bekende Nederlander. Lennard Wallage, een oud-tennisser en tegenwoordig bekend van een spelletjesprogramma. Hij wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De man is zich van geen kwaad bewust maar via het juicekanaal van Mira Ballegooien worden er steeds meer roddels over hem verspreid. De beerput is open. Lennards werk ligt stil en zijn gelukkige huwelijk wankelt. Terwijl Barbara en Kim alles in het werk stellen om de waarheid boven tafel te krijgen, duikt er nog een andere man op in hun leven. Iemand die heeft gezworen wraak te nemen op Barbara. Wie loopt straks het meeste gevaar, Barbara, Lennard of ... Kim?
Bloedband van Jet van Vuuren is een vlot lezende misdaadroman die het tweede deel vormt in de reeks rond ex-rechercheur Barbara van Eck. Het boek combineert huiselijke spanning met een detectivestelling, en zet stevig in op emoties en moeder-dochter-dynamiek.
Barbara is na dertig jaar herenigd met de dochter die ze als baby moest afstaan. Samen starten ze een klein detectivebureau en krijgen hun eerste opdracht. Dat is een onderzoek naar beschuldigingen tegen een bekende sporter. Terwijl het onderzoek vordert, komt familiegeschiedenis naar boven en rijzen morele dilemma’s rondom waarheid en bescherming.
Ook dit boek heeft korte hoofdstukken en leest met een vaart. Ik vond dit boek prettiger lezen dan het eerste deel, omdat er niet te veel personen in mee deden. Het is een mooi en spannend vervolg. Het verhaal steekt goed in elkaar en heeft verrassende wendingen met een bizar einde. Ik ben heel benieuwd naar het laatste deel in de serie.
Deze recensie stond eerder op www.mirandasboekencorner.nl
Deze recensie stond eerder op www.mirandasboekencorner.nl