Pierre Martin is het pseudoniem van een bekende Duitse auteur die, volgens de uitgever, al diverse misdaadromans heeft geschreven die zich in Italië en Frankrijk afspelen. Madame le Commissaire speelt zich af in de Provence, in het fictieve plaatsje Fragolin.

Isabelle Bonnet is het hoofd van een speciale antiterreureenheid, die ternauwernood een aanslag in Parijs heeft overleefd en er fysieke en mentale verwondingen aan heeft overgehouden. Zij besluit, om weer tot rust te komen, haar rust te nemen en te vertrekken naar het dorp in de Provence waar zij is geboren, Fragolin.
Eenmaal daar aangekomen, blijkt dat er een jonge vrouw vermoord is aangetroffen in een villa aan de rand van het dorp. De eigenaar van de villa, een Engelsman, is verdwenen.
Nu zij daar toch is krijgt zij de leiding in het onderzoek, hoewel zij daar eigenlijk overgekwalificeerd voor is.
Daarnaast probeert Isabelle, wier ouders bij een auto-ongeluk zijn overleden toen zij nog een kind was en het zelf wonderwel heeft overleefd, uit te zoeken hoe het ongeluk kon gebeuren.

Bovenstaande gegevens kunnen de ingrediënten zijn van een spannende whodunit, maar blijken uiteindelijk een heerlijke cozy crime te zijn.
Pierre Martin weet je mee te nemen naar de Provence, je de geur te laten ruiken van de lavendel en tijm, de smaak te laten proeven van een croissant met café au lait bij het ontbijt, de witte wijn bij de lunch en de heerlijke rosé van de plaatselijke wijnboeren. Tijdens het lezen waan je je even in Zuid Frankrijk.
Al lezende leer je ook de inwoners van Fragolin kennen zoals o.a. Isabelles jeugdvriendin Clodine, haar broer, de sympathieke slager Pascal en vrouw, de burgemeester Tierry Blès en sluit je ze in je hart.

Isabelle en haar aparte assistent Apollinaire vormen samen een heerlijk duo.
Hoewel je niet bepaald op het puntje van je stoel vanwege de spanning blijft zitten, weet dit boek toch te boeien en weet de auteur ondanks de ontspannen sfeer van het ‘savoir vivre’ toch beetje bij beetje de spanning op te voeren.

Ik was best wel nieuwsgierig naar dit boek omdat het eigenlijk niet echt mijn genre is, maar nu ben ik toch wel benieuwd naar de volgende delen.

Reacties op: Smaakt naar meer

220
Madame le Commissaire en de verdwenen Engelsman - Pierre Martin
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners