Geconstrueerd plot met veel cliffhangers

Tuwa 11 september 2025
Mijn eerste kennismaking met Camilla Läckberg en gaandeweg het boek herinnerde ik me dat ik het een paar jaar geleden ook al had gelezen.
Het was niet erg om het nóg een keer te lezen, maar het viel me nu des te meer op hoe geconstrueerd het plot is, waardoor het ook wat ongeloofwaardig is.

De verhouding tussen broer en zus(je) die hier en daar als een flashback staat wordt in de tegenwoordige tijd absoluut niet uitgewerkt, waardoor de diepgang ontbreekt.

Het viel me op dat politieman Patrik gedurende de hoofdstukken voortdurend associaties heeft, maar ze allemaal voor zich houdt. Voor de lezer misschien spannende cliffhangers, maar in het politiewerk nogal ongeloofwaardig en onprofessioneel.

De beschrijvingen en het woordgebruik van de deelnemers aan de reality-show zijn nogal karikaturaal en niet erg realistisch.

En toch nog geef ik het boek vier sterren en ben ik benieuwd naar de volgende leesbeurt van een Läckberg-boek.

Meer recensies van Tuwa