Dood niet geef geen ergernis
Vrouwen en functies in de kerk, het is nog nooit een goed huwelijk geweest en zal dat precies ook nooit worden. Deze week nog stond de huidige paus niet toe dat vrouwen een hogere functie in de kerk zouden uitvoeren, zelfs niet bij gebrek aan mannen. Dan sluit het thema van dit boek toch goed aan aan de actualiteit.
Zelf heb ik weinig met religie, eender welke religie en ben ik ervan overtuigd dat religie een bron is van veel ergernis en erger. Wat in dit boek allemaal onder het mom van geloof wordt gedaan, moorden uitvoeren onder andere, kan je toch moeilijk rijmen met eender welk geloof. Bovendien gaat het ook in tegen een van de geboden, dood niet. Als het goed uitkomt, lappen de Hogeren in de kerk de geboden aan hun laars.