Advertentie
    veravb Hebban Recensent

Het eerste boek uit de reeks met Gabriel Allon. Ik heb deze reeks vanaf het tiende of elfde boek opgepakt tot waar het nu is. Het begin van deze reeks is niet in het Nederlands vertaald en nu heb ik mezelf voorgenomen om de reeks vanaf het begin in het Engels te lezen.
Het is wel een beetje lezen met voorkennis omdat je bepaalde zaken al weet, maar aan de andere kant is het ook verrijkend omdat ik nu Gabriel Allon van het begin meemaakt, hoe hij als mens was en wat hem gemaakt heeft tot wat hij nu na negentien delen is.
Allon heeft zich op het Engelse platteland teruggetrokken om een schilderij te restaureren. Hij heeft afstand genomen van de Israëlische geheime dienst nadat zijn vrouw en kind geviseerd zijn bij een bomaanslag. Het verdriet is immens.
Het vredesproces tussen Palestijnen en Israëli's staat op het punt om getekend te worden. Niets mag dit gebeuren overschaduwen of erger nog, voorkomen. De vijanden zitten overal, niet alleen de twee partijen tegen elkaar, maar ook afvallige milities binnen de Palestijnen willen er niets van weten. Een aanslag op de ambassadeur in Parijs lijkt het begin van het einde van de vredesproces.
De dader blijkt een oude bekende te zijn, Tariq genaamd, de man achter de aanslag op de vrouw en kind van Allon. Hij heeft niet veel extra motivatie nodig om achter de man aan te gaan.

Allon is niet zomaar een man die terroristen vermoordt. Alhoewel hij tijdens de actie keihard kan zijn, heeft hij een heel zachte kant. Hij wordt bijna misselijk van de moorden, slaapt er niet van. Hij zou het liever niet doen, maar soms is het beter een persoon te vermoorden om vele anderen te redden. Tenminste, zo denkt hij erover.
Zijn kennis van schilderkunst en zijn kunde van restauratie van schilderijen is opmerkelijk. Het vraagt enorme concentratie, geduld en een heel vaste hand. Zaken waarover hij allemaal beschikt. Daarnaast blijkt hij ook nog een aimabel en mooie man te zijn. Een man die een reeks kan dragen is geboren.

Reacties op: Menselijk en tegelijkertijd keihard

1
The Kill Artist - Daniel Silva
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker