Heel eerlijk: het liefst pak ik meteen mijn koffers én breng ik een bezoekje aan Kopenhagen!

wat Maaike leest 08 november 2023
Het verhaal
Kate werkt in Londen als pr-account director én staat op het punt om promotie te maken. Wanneer deze promotie echter aan haar neus voorbij gaat én nota bene haar vriend de functie krijgt, heeft ze nog één kans om zichzelf te bewijzen.
Een Deens warenhuis zal zich vestigen in Londen en ter promotie van de opening dient Kate een persreis te organiseren voor enkele journalisten waarbij de Deense leefwijze hygge centraal staat. Dit lijkt echter makkelijker dan het daadwerkelijk is, de journalisten hebben allemaal een eigen wil. Vooral Ben maakt haar het leven zuur tijdens de reis.
Gelukkig zorgt de eigenaresse van een klein café in Kopenhagen ervoor dat ze zich al snel thuis voelt. Dit maakt haar reis een stuk aangenamer. Langzaamaan leert Kate hygge steeds meer waarderen, Ben beter kennen én worstelt ze met de vraag wat haar echt gelukkig maakt.

Is het een aanrader?
Wat een heerlijk boek is het kleine café in Kopenhagen. Jammer genoeg hadden we enkele afspraken de afgelopen dagen én moest er gewerkt worden anders had ik het boek in één ruk uitgelezen.
Julie Caplin heeft een hele fijne schrijfwijze waarbij details niet ontbreken, hierdoor word je echt meegezogen in het verhaal en lijkt het alsof je zelf onderdeel bent van de persreis. Een fantastische feelgood maar ook enkele serieuze boodschappen zijn luchtig in het verhaal verwerkt waardoor het nog realistischer wordt.
Als lezer verplaats je je in Kate, ben je blij voor haar, voel je het verdriet, de onmacht én alle emoties die voorbij komen maar bovenal voel je de hygge waar het allemaal om draait. Heel eerlijk: het liefst pak ik meteen mijn koffers én breng ik een bezoekje aan Kopenhagen. Misschien is dat wel het grootste compliment dat ik de schrijfster kan geven!
Het was het eerste boek dat ik las van Julie Caplin, maar zeer zeker niet de laatste.

Meer recensies van wat Maaike leest