Het verzetsmeisje - sterke verzetsvrouwen in de tweede wereldoorlog

watmarleenleest 22 februari 2025
1942 Duitsland, na de moord op haar man kan de Joodse Hannah ternauwernood uit de handen van de nazi's blijven door op een schip richting de VS te stappen in de hoop op een nieuwe toekomst. Als het schip echter niet mag aanmeren in Amerika en weer omdraait richting Europa, is haar laatste hoop haar Belgische nicht Lily.

Eenmaal in Brussel, wat ook in handen is van de Nazi's, probeert Hannah zo snel mogelijk een manier te vinden om naar Engeland of Amerika te komen. Al snel komt ze in contact met het verzet en in ruil voor hulp om te ontsnappen sluit ze zich aan bij het netwerk.
Na een cruciale fout wordt ze voor een onmogelijke keuze gesteld, zet ze haar eigen leven op het spel om haar geliefden te redden?

Als fan van de boeken van @pamjenoff was ik ook weer onder de indruk van dit boek.
Zeker een aanrader om te lezen als je van historische romans houd en met de name de tweede wereldoorlog.

Wat ik mooi vind is dat in de laatste jaren steeds meer verhalen komen over de rol van de vrouw tijdens de oorlog en dat ook zij hard meewerkten met gevaar voor eigen leven in het verzet en de strijd tegen de Duitsers.

Meer recensies van watmarleenleest