Je wordt meegezogen in de moed en het verdriet van de zussen

watmarleenleest 18 maart 2025
De geheimen van zussen van Amanda Barratt.

Na het gelezen van 'De apotheek in het getto' was ik al onder de indruk van deze schrijfster, maar na het lezen van dit boek zijn mijn verwachtingen volledig overtroffen.

Warschau, 1939 wanneer de zussen Antonia en Helena afscheid nemen van hun vader als hij gaat vechten aan het front, laat hij zijn dochters beloven altijd bij elkaar te blijven en voor elkaar te zorgen.

Wanneer de grote liefde, Marek, van Antonia als Joodse inwoner van de stad in het getto beland besluit ze tot actie te komen en joodse kinderen onderdak te bieden.

Ook Helena kan niet toe blijven kijken en sluit zich aan bij het geheime Poolse leger. Om elkaar te beschermen worden de zussen gedwongen om geheimen voor elkaar te hebben wat hun band in gevaar brengt en ze uit elkaar drijft.

Een hartverscheurend en gebaseerd op ware gebeurtenissen geschreven verhaal waar je het verdriet en de moed van de zussen wordt meegezogen.

Meer recensies van watmarleenleest