Leestip als je liefhebber bent van boeken over een familiegeschiedenis met hierin verschillende hoofdpersonen en tijden.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog sluit François zich aan bij het Belgische leger om de opmars van de Duitsers tegen te gaan. Hij wordt gevangen genomen en in een gevangenenkamp geplaatst waar hij uit weet de ontsnappen en duikt onder.
Als hij terugkeert naar huis besluit hij zich aan te sluiten bij het verzet.
Brussel 1958, de twee tienerzussen Elisabeth en Louise zien dat hun vader een geheim bij zich draagt. Over de oorlog wil hij nooit praten en wat doet hij toch elke avond in zijn atelier. Ondanks dat het atelier verboden terrein is, besluiten ze op onderzoek te gaan en proberen antwoorden te vinden op hun vragen.
Het verhaal is gebaseerd op de eigen familiegeschiedenis van de schrijver Michael Sels.
Michael heeft een vlotte en fijne schrijfstijl die een levendige beschrijving geven.
Boeken die geschreven zijn vanuit 2 verhaallijnen lees ik graag, ook vind ik de cover mooi.
Het boek is te lezen voor volwassenen maar ook voor young adults.
Bedankt Michael dat ik je boek mocht lezen!
Als hij terugkeert naar huis besluit hij zich aan te sluiten bij het verzet.
Het boek is te lezen voor volwassenen maar ook voor young adults.
Bedankt Michael dat ik je boek mocht lezen!