Pakkend verhaal

Wijna Pronk 27 november 2025
Ik las Forever Young van Kirsten de Coninck

Een dode jongen , zes tienermeisjes , volwassen vriendschappen die getest worden .

Maya reist naar Leuven om haar jeugdvrienden te ontmoeten , en wordt onwel , ze vraagt de omstanders of de jongen dood is .

Frieke die gescheiden is en volop in de verhuizing is vindt het dagboek van hun vroegere trektocht in de Morvan , waar Maya nu woont .

Maya belandt in het ziekenhuis en vecht tegen haar demonen . Om Maya’s spullen op te halen reizen ze naar de Morvan , wat hun dichter bij de oplossing van het raadsel van de dode jongen brengt .

De reis zorgt voor ontrafeling van oude geheimen die diep begraven liggen in de Morvan .

Mijn leeservaring

Het verhaal weet je vlot te pakken en heeft duidelijk een boodschap voor de lezer , Geniet van het leven !

We worden meegenomen door de herinneringen van de groep tieners via het dagboek wat ze hebben bijgehouden .

En we worden geconfronteerd met de gevolgen van diabetes en jong dementie .

Je ervaart de worsteling van Maya om het heden en verleden uit elkaar te houden .

De verhouding tussen de vriendinnen die hier en daar wringt , die tot de nodige spanningen leidt .

Kortom een aangrijpend boek wat je niet kunt wegleggen , met spannende momenten .

Ik heb genoten .

Ik geef het 5 sterren

Meer recensies van Wijna Pronk

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee.... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.