Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Spannend verhaal

Wijna Pronk 25 april 2024
Ik las Opgejut van Maartje Pierhagen .

Het boek vertelt het verhaal van Victor en Babbett Evenblij , die op Texel een restaurant runnen , de Wezenput .
Ze zijn erg ambitieus en hun personeel net zo ,ze zijn druk bezig met de heerlijkste gerechten om een 2 e Michelinster te behalen . Maar tegen een hoge prijs.

Strandjutter Sjef doet een lugubere vondst bij Paal 29 , daarna weet iedereen het zeker , niets is wat het lijkt in de Wezenput .

Mijn leeservaring

Het boekje leest erg prettig , het heeft een fijn lettertype .
Ieder hoofdstuk wordt vertelt vanuit een ander personage of dier , dat geeft het verhaal voor mij extra diepte .
Vanaf het begin ben je benieuwd hoe of het allemaal in elkaar steekt dus je wilt verder lezen en kunt het moeilijk weg leggen .
De spanning bouwt zich steeds iets meer op .
De personages gaan steeds meer voor je leven .

Ik vond het een leuk boekje , en heb er van genoten
Eigenlijk ben ik nog wel benieuwd hoe of het met de personages verder gaat .
Het krijgt van mij 4 sterren

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Wijna Pronk

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?